AUTORIJLES

Een autorijles bij GOEDPUNT Autorijschool gaat volgens een vast structuur. Zeg maar een stap-voor-stap aanpak volgens een eigen ontwikkelde effectieve lesmethode. Dit wordt als zéér prettig ervaren. Het geeft rust, overzicht en duidelijkheid. Mede omdat er ook rekening wordt gehouden met jouw leerstijl.

Per les weet jij van tevoren wát je gaat leren en wáár je dit gaat doen. Na afloop van de rijles, worden de vorderingen inzichtelijk gemaakt op jouw Opleidingskaart. Zo zie je exact wat je nog moet beheersen voordat het praktijkexamen kan worden aangevraagd.

Je zult merken dat er bij het autorijden van alles onthouden moet worden. Daarom is er een GOEDPUNTOVERZICHT ontwikkeld, zodat jij in alle rust het geleerde nogmaals kunt doornemen.

Normaliter duurt een rijles 60 minuten. Maar een rijles van 90 of 120 minuten is ook mogelijk. Bijvoorbeeld om meer kilometers op de snelweg te maken of voor extra oefeningen.

GOEDPUNT Autorijschool wil jou graag een prettige rijopleiding aanbieden. Dit merk je aan het persoonlijk contact en de getoonde flexibiliteit. Want de rijles begint op een locatie én tijdstip die jou het beste past. Zo ook waar je afgezet wilt worden. Want je hoeft namelijk niemand op te halen.

TUSSENTIJDSE TOETS

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. Jouw opgedane kennis en vaardigheden worden beoordeeld. Het lijkt op het praktijkexamen, omdat ALLE examenonderdelen volgens de officiële exameneisen getoetst worden. Echter je kunt niet zakken, maar wel ervaren hoe het examen er aan toegaat. Een examinator van het CBR neemt dit examen af.

Wanneer je bij de tussentijdse toets de bijzondere verrichtingen naar wens uitvoert, dan kun je hiervoor vrijstelling verdienen. Deze vrijstelling geldt alleen voor jouw EERSTVOLGENDE praktijkexamen.

Deze toets duurt ongeveer 45 minuten. Net zo lang als het praktijkexamen. Na afloop van de toets geeft de CBR-examinator je tips en een onafhankelijke advies over de onderdelen waaraan je nog kunt werken.

Jij rijdt niet alleen gedurende jouw tussentijdse toets. GOEDPUNT Autorijschool gaat met jou mee!

Voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van het theorie certificaat;
  • Je hebt twee derde deel van de rijopleiding gevolgd.

Wil je zien hoe een tussentijdse toets er uitziet, bekijk dan het volgende filmpje van het CBR.

Tip: Een tussentijdse toets ervaren, is écht een aanrader! Het verhoogt namelijk de kans van slagen voor het praktijkexamen en het verlaagt de spanning.

PRAKTIJKEXAMEN

Om het praktijkexamen te mogen doen moet je in het bezit zijn van een geldige theorie certificaat! Ook is de Gezondheidsverklaring naar waarheid door jou ingevuld.

Het examen voor de personenauto duurt ongeveer 45 minuten.

Je krijgt tijdens het praktijkexamen alle gelegenheid om te laten zien wat je allemaal kunt. Helemaal foutloos hoeft je examen niet te zijn. Belangrijker is hoe jij reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. De examinator bekijkt dus of je voldoende in huis hebt om vlot, veilig en zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Je neemt mee naar het praktijkexamen:

  • Je oproepkaart;
  • Een geldig identiteitsbewijs;
  • Het ingevulde zelfreflectieformulier.

Nieuwsgierig naar het praktijkexamen personenauto? Bekijk dan dit filmpje.

Tip: Bereid je van tevoren voor, want dat zal minder stress geven! Lees daarom het GOEDPUNTOVERZICHT nog eens door en zorg dat je goed uitgerust bent.